Sommarlägenhet

Everyday Life / Permalink / 0
Jag vill verkligen bo i härlanda, jag minns lukten från min 1a lägenhet och hur det knakade i fönsterna av sommarsolen. Lägenheten luktade på samma sätt som en sommarstuga luktade, såpa och plastgolv uppvärma av solen. Sprucken färg och torra löv.

Tog 10 minuter så var man nära härlanda tjärn och det är verkligen en stadsoas.. Men hade inte funkat att bo på 24kvm, jag kände mig väldigt olycklig pga ytan och var aldrig hemma. Jag var nog inte direkt redo att flytta hemifrån. Så jag flyttade in hos mitt X och hyrde ut min lägenhet, jag var ändå alltid där så vi tyckte det passade bra.
Efter en tid kom jag och mitt x kom överens om att flytta isär så började jag se fram mot att flytta tillbaka till min lilla skrubb, och försöka lära katten att gå ut via trapphuset.
 
Men han som jag hyrde ut till blev en smula galen och betalade inte hyran. När jag tog modet till att säga åt honom att flyttat ut så hade han bara försvunnit ut i tomma intet med alla mina saker och mina nycklar, och hämtat ut reservnyckeln från min värd. Eftersom jag aldrig skrev en invetarielista så kunde jag inte polisanmäla stölden heller.
 
Jag var i schock, grät och gick till min värd som bytte lås på stubben och 2 veckor senare fick jag en ny lägenhet, eftersom jag mådde så dåligt av händelsen.
Vilket var synd för det var en väldigt fin lägenhet trots allt.

Men trots allt detta drömmer jag fortfarande att jag bor kvar där, är ute och promenerar kring sjön som är gul grumlig och spegelblank, och när jag kommer hem så finns det helt plötsligt en ny dörr inne i lägenheten.

Så kliver jag in i massor med tomma rum och blir så glad för jag få plats med så mycket mer nu, känner mig lättad. Vilken lyx att få ha ett vardagsrum!
Tills jag kommer ut på balkongen och upptäcker att den sluttar ner som en rutschbana och inser att jag drömmer.

Jag begrep aldrig hur lyckligt lottad jag var för den fina lägenheten i det mysiga området, längtar tillbaka och ska kämpa med näbbar och klor att få en lägenhet i samma område.
Helst på bottenplan så Bullfisen kan springa ut i skogen också, så får min Rikard gilla läget och rymma iväg med mig från Masthugget .
Härlanda tjärn

 
 
Köksvrån.
 
Till top