Prinsesstårta - LCHF - Avancerad som fan!

/ Permalink / 0
 
Har hittat andra recept som verkar svintråkiga. Så nu har jag gjort ett eget!
Jag har inte gjort min lchf prinsesstårta ännu men har fixat ett recept som kanske kan fungera, hade velat göra denna till min födelsedag men har inte tid! Kanske ska testa den till Rikards födelsedag. Eller bara göra en för att det är roligt! 
 
Spekulationer kring recept
 
Istället för sockerkaka kan man tex göra en lchf ostkaka i botten, lchf morotskaka eller lchf muffins botten, men se till att göra den i en form med höga kanter (superviktigt!!) som du kan ta av kanterna på utan att vända kakan upp och ner, så den inte går i sönder. Jag har testat att göra LCHF ostkaka och det blev jättebra, så det hade jag tagit isåfall, men kanske haft i extra myck keso, och några gelatinblad så den blir mer stabil.
 


För att göra denna avancerade tårta måste du koka egna ingredienser som du annars kunnat köpa på tre sekunder i en matbutik. Jävla socker! Eller hur?
 
Du behöver göra egen:
 
Kakbotten*
(I en form med höga avtagbara kanter!!)
 
Vaniljkräm
 
Marsipan/Mandelmassa
 
Sylt *
 
Men oroa dig inte, det är inga svåra grejer att laga!
* = Testade och godkända av mig
 
 

 
Locket till prinsesstårtan / Marsipan
 
Steg 1 Först gör du en mandelmassa
Bara gojsa ihop allt till en smet!
 
2 1/2 dl sötmandel
2 1/3-3 dl sötningsmedel
1 vaniljstång (man delar stången i mitten, och sedan gröper ur kärnorna ur stången)
1/2 äggvita
2 bittermandlar
2 tsk vatten

Steg 2 Marsipan:
1/2 dl vatten
1 msk smör
2 1/2 msk mandelmjöl
300 g lchf- mandelmassa
2 dl sötningsmedel
 
Färga med karamellfärg


Lchf Vaniljkräm
 
Vi utgår nu från att du ordnat en fin botten till din tårta, tyvärr kan man inte bygga den i två våningar för bottendelen på kakan är för tung för att den skulle hålla ihop, men det blir en fin platt prinsesstårta iallafall!
Recept på botten hittar du här, eller googla på lchf kakor och välj ut nåt du tror passar.
 
Vaniljkräm
 3 dl mjölk, 3%
2 dl grädde
1 st vaniljstång
2 dl stevia
7 st äggulor
 
6 gelatinblad
50 g mjukt smör

1. Gör såhär
Dela din vaniljstång på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp.

2. Vispa strösocker och äggulor luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning.

3. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning. Så fort vaniljkrämen börjar småbubbla, häll snabbt över i en kall skål.

4. Tillsätt smöret, låt smälta och kyl vaniljkrämen i isbad eller kyl. Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.

5. Häll smeten över kakan i kakformen (som måste ha höga kanter) och låt stelna över natten.
 
Nu har du gjort basdelen till tårtan.


 lchf-Sylt
Jag har testat denna och det blir superbra!
 
Ta blåbär eller hallon för de innehåller minst kolhydrater
1kg bär
6 gelatinblad
1 dl vatten
1 dl stevia/sötningsmedel
  1. Mixa bären i en mixer tillsammans med vattnet, inte nödvändigt men då får du en slät sylt. Koka ihop under omrörning i 10 min
  2. Låt sylten svalna och tillsätt sötningsmedlet och rör om ordentligt, låt svalna och häll över i en burk/kanna. Ta mindre gelatin om du vill ha en saftsås.

 Bygg ihop din prinsesstårta
Guldstjärna till dig om du haft tålamod till detta!
 
  1. Ta ut kakbotten från kylskåpet och lossa från formen, försiktigt.
  2. Bred nu ut ett syltlager
  3. Lägg på tjockt vispad grädde
  4. Lägg i bär, skivade jordgubbar eller liknande ovanpå grädden
  5. Trä över med marsipantäcket som du kavlat ut till en stor cirkel.
  6. Dekorera med marispanfigurer som du knådat ihop.
 
 
 
 
Om någon mer än jag testar detta, så hör gärna av er.
Jag kommer nog ändra receptet efter att jag testat klart det, jag ska hålla er uppdaterade!
 
 
Till top